Het is weer eens een ramp jaar aan het worden. Zo nu en dan komt dat eens voor en ben dat eigenlijk wel eens zat. Waarom gaan harde schijven zo snel stuk? Die oude robuuste harde schijven van vroeger zijn beresterk en kunnen meer draai uren aan dan de huidige schijven. Afijn, van de 5 externe USB schijven zijn er 2 defect en 2 doen niet zo aardig meer. Ook in de PC zit een nieuwe harde schijf. Al zeker een jaar of 17 heb ik niet zo heel veel vertrouwen in de harde schijven meer. Goedkopere productie de reden? Massa productie de reden? Ik heb geen idee. Maar het mag best wel weer zo gefabriceerd worden dat ze langer mee gaan vind ik.  SSD de oplossing? nee die vind ik nog te duur en capaciteit is te laag.
Het is gewoon jammer om steeds weer data kwijt te raken. Wil je echt heel veilig zijn, zou je zowat elke 2 maanden een nieuwe harde schijf moeten kopen voor je backups om betrouwbaar te blijven.

Goed, gister dus een harde schijf stuk gegaan, en daar baal ik flink van.

Leave a comment

There are no comments yet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *