Toch maar eens een keer zo een goedkope DVB-T USB stick aangeschaft om te kijken hoe Software Defined Radio (SDR) werkt. Het installeren van de software SDRSharp ging vlekkeloos en ging ik eens kijken naar DAB+ software. Ik wam uit op QT-DAB. En dat werkte ook in één keer.

De te ontvangen DAB+ radio zenders is wel erg weinig en er zijn ook te weinig DAB+ zenders vind ik zelf.  Hedendaags promoten een aantal radio zenders dat ze op DAB+ zitten. En dat is ook zo, maar het aanbod is gering.

Door middel van de bijgeleverde kleine antenne ontvang ik niks, dus heb 3 meter draad er aan gehangen waardoor ik toch een DAB+ zender kan ontvangen (Ik denk Smilde met zijn 10 Kilowatt vermogen). Het signaal zit rond de 20SNR en is net aan goed te doen.

Ik zit echter heel vlakbij een trein spoor en dat stoort enorm wanneer een trein voorbij raast. Ik vraag me af hoe dat gaat als ik een buiten antenne plaats voor de ontvangst.

Ik ontvang de kanalen 11C (Commerciële stations) en 12C (NPO Stations). Regionaal heb ik hier niet of er is geen Regionaal aanbod.

Enigste voordelen zijn, geen ruis en redelijk goede audio kwaliteit.  Verder is het nog niet interessant genoeg wegens het weinige aanbod.

Leave a comment

There are no comments yet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *