Ik had nog een Motorola MC 80 mobilofoon liggen die ik ergens in de jaren 90 heb gekregen. Maar eens gesnuffeld op het internet of er wat te vinden was.  Er is weinig te vinden maar wat kon vinden was wel behulpzaam. Ik had hem ooit in het verleden wel eens aangesloten en werkte. Nu nog maar eens aangesloten en hij werkt nog prima.

Even via SDR de exacte frequentie op gezocht (ik wist dat dit een 150Mhz versie was. Dus was zo gevonden. Het is een 2 kanaals uitvoering waarbij er maar 1 kanaal is geïnstalleerd. Deze kanalen worden door middel van ouderwetse kristallen (XTAL) ingesteld op een vaste zend en ontvangst frequentie (ontvangst en zendfrequentie hebben eigen XTAL’s). Hij gooit ook nog flink vermogen er uit en schat rond de 15 Watt.

In de toekomst het SELCAL 5 printje er uit halen en kijken of ik de XTAL kan vervangen voor een VFO zodat je de frequentie zonder XTAL kunt bepalen.

De SDR gaf mij aan dat het een 25Khz uitvoering is en geen CTCSS beschikt.

Word wel een keer leuk projectje 🙂

p.s. Geen TAG op de achterkant, het plaatje is verwijderd dus kan niet aflezen wat voor model het exact is. Maar ik schijn al genoeg te weten over deze Motorola MC 80 🙂

Leave a comment

There are no comments yet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *