De afgelopen weken heeft het veel geregend met harde wind. De wind heeft zo gestaan dat 1 dag de regen langs een coax antenne kabel heeft kunnen lopen naar binnen. Deze druppeltjes gleden af naar, jawel de Raspberry PI waar de SDR dongle in zat. De schade die de Raspberry PI heeft gekregen is dat alle 4 de USB poorten en de Ethernet poort niet meer werken. De Raspberry PI start nog prima op, geeft zelfs geen foutmeldingen. Maar zonder USB en Ethernet kun je er totaal helemaal niks meer mee. Zowieso was ik al van plan om deze te vervangen door een Desktop PC. Bij deze dus maar meteen gedaan en ik kan weer “scanner luisteren”. Ook maar een en andere verbeterd zodat er geen water meer kan lopen langs de antenne kabels. Het is nog niet ideaal maar dat komt wel goed als de antenne op het dak komt en dus ook 5 meter hoger komt te staan šŸ™‚

Misschien nog de andere PI omzetten op deze PC en een stukje hardware omzetten van GPIO schakelingen naar seriĆ«le poort schakelingen. Dan zitten er 2 RTL DonglesĀ  op 1 systeem.

Leave a comment

There are no comments yet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *