Een poos geleden op Ali een LNA gekocht. Deze lag al een poos op de plank. De laatste SMA pluggen komen vandaag ook binnen. Voedingsdraad op de LNA gesoldeerd en alvast aangesloten op een voeding van 11,7Volt die al aanwezig was voor de koelings FAN op de Raspberry PI. De LNA geeft aan als voltage 1-50Volt. Dus dat zou moeten werken toch?

Hij kan via Bias-Tee gevoed worden maar ik heb de blauwe SDR dongle dus geen Bias-Tee. Nou moet de postbode nog aankomen maar alvast even het volgende geprobeerd op te zoeken. Kan ik zomaar 11,7Volt gebruiken? Geen schade aan de SDR dongle? Bias-Tee die van de SDR naar LNA word gevoed ligt zo tussen de 4,5 en 5,5Volt. Moet ik dan ook als externe voeding deze waardes gebruiken of kan ik gewoon als ik een 50Volt voeding had 50volt gebruiken? Ik kan dan ook maar nergens vinden hoe dit in zijn werk gaat.

Dus ik ga het gewoon proberen straks en zal dit bericht updaten of het gaat werken šŸ™‚

1 Comment

One response to LNA aansluiten op SDR

  1. Danny Terweij on 03/04/2020 at 16:45

    Was helaas geen LNA. Was een DC-Blocker… Ali verkeerde opgestuurd haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *